elektriske aktuatorer og  strengreguleringsventiler

elektriske aktuatorer og  strengreguleringsventiler fra Klinger

I verdens større byer er sporvogne ofte en god løsning – de fylder kløften mellem tog og busser. De kan bære et stort antal mennesker og kan integreres med eksisterende offentlig transport. Mange mener faktisk, at de er charmerende og klæder byerne. Sikkert er, at de forbedrer den lokale luftkvalitet, fordi de kører på el, så der ikke produceres nogen forurening på brugen. De er et forholdsvis støjsvagt transportmiddel og rolige og sikre at køre i. Sporvogne reducerer overbelastning i bycentre ved at give folk et hurtigt og pålideligt alternativ af høj kvalitet til bilen, og de kan reducere vejtrafikken væsentligt.

Derfor er sporvogne fortsat populære i de fleste lande i verden, bl.a. lande som Holland, Tyskland og England er ‘trams’ set i de fleste store byer. Tyskland alene, har mere end 3.000 km sporvognslinjer i landets største byer. Faktisk er det de færreste lande i Europa der ikke gør brug af sporvognen som offentligt transportmiddel. Danmark er sjovt nok et af de lande der i en lang årrække ikke har haft nogen særlig interesse i sporvognsdrift, indtil man begyndte at bygge letbanen i Aarhus, der vel også kan gå under betegnelsen sporvogn.

elektriske aktuatorer og  strengreguleringsventiler

Mange lande har en gammel tradition for sporvogne som man har bibeholdt og renoveret gennem tiden. Andre lande har først fået øjnene op for dette transportmiddel senere, fordi det har vist sig at være en både praktisk og miljørigtig løsning på bytransport. Nogle lande mener endda, at sporvogne forbedrer billedet af en by og bidrager til økonomisk genopretning. En ny sporvogn er en synlig, permanent måde at vise, at der investeres i et område for fremtiden. Det tiltrækker virksomheder og turister, og hjælper folk med at få adgang til job og tjenester. Desuden skaber det vækst i den store transportindustri, der med firmaer som www.klinger.dk, producerer dele til driften, helt ned til helt små dele som strengreguleringsventiler eller elektriske aktuatorer.

I England er sporvogne blevet mere populære end nogensinde, og de er medvirkende til at folk stiller deres biler i garagen og tager den offentlige transport til byen. Statistikken fra England er klar: Mindst 22 millioner bilrejser om året spares væk i Storbritannien på grund af sporvogne. I gennemsnit rejser en ud af fem pendlere nu med sporvogn, og lader bilen stå. Antallet af sporvogne er steget med 52% siden 1999.

De tidligere danske sporvogne er for længst holdt op med at køre. Det var i 1972 at de sidste gule sporvogne fra Københavns Sporveje indstillede driften for byens borgere, og i øvrigt blev solgt til brug i byen Alexandria i Egypten. De første danske sporvogne startede sin drift allerede i 1884, da linje 11 begyndte at køre mellem Gammeltorv og Vendersgade. Dengang var det dog hestetrukne sporvogne der kørte i byens gader – indtil København fik den første elektriske sporvogn i 1901

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *